The cake is a lie

Jag älskar verkligen Portal-spelen. Igår så gjorde jag tårtan i Portal (ni som har spelat ettan vet vilken tårta jag pratar om) och jag tänkte dela av mig med receptet! Det kan vara lite krångligt på vissa punkter så man måste ha mer tålamod. Min tårta blev ganska "låg" så jag vet inte om det kommer bli så för er också men man kan behöva göra två stycken tårtor för att det ska bli bra! 
Om ni lägger upp receptet någonstans så vill jag helst att ni länkar till min blogg då det tog ett tag att komma på ur jag skulle göra tårtan och sen skriva ner receptet :)

 

Portal-tårtan
OBS: Gör två satser, det vill säga att det behövs dubbelt så mycket av varje ingrediens som ska vara i själva kakan.

Ingredienser till EN tårta

100 g margarin eller smör

2 dl socker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1 ¼ dl grädde

 

Till glasyren

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

½ dl kakao

100 g philadelphiaost

 

Till garneringen

Röda cocktailbär eller körsbär

Vispad grädde

Någon slags fyllning (jag använde mosade hallon, men man kan även använda andra bär eller till exempel grädde)

Hyvlad choklad

Ett tårtljus

Sätt ugnen på 175°.

Rör smöret (det ska inte vara smält) och sockret poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen och ett ägg i taget i socker/smörblandningen. Rör till sist ner grädden.

 

Gör en till smet till den andra tårtan (om du har två likadana formar så kan du grädda dem i ugnen samtidigt, annars får du sätta in de en i taget)

Häll smeten i en bröad rund form och sätt in i ugnen på nedersta gallret i ca 50 minuter.

 

Frosting:

Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Använd gärna degkrokar till elvispen då det underlättar ganska mycket.

 

När tårtorna är ute ifrån ugnen och har svalnat så är det dags att dekorera tårtan. Börja med att skära bort ca en centimeter av kanten på båda tårtorna. Skär även av lite av toppen ifall det behövs. Lägg sedan fyllningen på toppen av en kaka och lägg den andra kakan ovanpå. Var noga med att inte lägga fyllningen för långt ut mot kanten (jag råkade göra detta och det blev ganska svårt när man skulle breda på glasyren.)

Bred sedan på glasyren på toppen och sidorna. Strössla över den hyvlade chokladen på toppen och sidorna. Spritsa sedan ut 8 små klickar grädde i ett symmetriskt mönster ute i kanten på tårtan och lägg ett cocktailbär på varje liten klick. Tryck till sist ner ljuset i mitten av tårtan och du är klar!

- cupcakezombie.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN
Kom ihåg mig?
EMAIL (VISAS INTE)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback